Samen werken aan complexe opgaven

Hoe ga je om met complexe vraagstukken? Hoe geef je effectief leiding aan netwerkorganisaties? Als netwerkorganisatie dealt de Cleantech Regio dagelijks met vraagstukken die niet zomaar opgelost kunnen worden en al helemaal niet alleen. Wicked problems noemen we ze ook wel. Hoe organiseer je de samenwerking die nodig is om die problemen op te lossen? In deze reeks online masterclasses geven we je kennis en handvatten om meer grip te krijgen op complexe opgaven en hoe je samenwerking organiseert over de grenzen van je eigen organisatie.

Wat kun je verwachten?

 • 3 online masterclasses door Emeritus professor van Nyenrode
  Business Universiteit, Leo Witvliet, en programmaconsultant
  Marco Mud.
 • Kennismateriaal, waaronder papers en een podcast
 • 4 interactieve live webinars voor persoonlijk contact en feedback
 • Wekelijkse opdrachten
 • Contact met andere deelnemers
 • Afsluitende bijeenkomst (indien mogelijk i.v.m. Coronarichtlijnen)
 • Certificaat van deelname

>> Download hier het volledige programma

 

Voor wie?

Het programma is voor professionals in de Cleantech Regio die meer grip willen krijgen en houden op complexe opgaven en meer willen weten over hoe je samenwerking en leiderschap over de grenzen van je eigen organisatie (overheid, onderwijs of bedrijf) heen organiseert. Deelname voor deze reeks masterclasses is niet meer mogelijk. Meer weten? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Beluister de podcast

Als voorproefje op het programma is een podcast opgenomen, waarin vier sprekers, vanuit verschillende invalshoeken, met elkaar in gesprek gaan: Burgemeester van Deventer Ron König, emeritus-hoogleraar Leo Witvliet, programmadirecteur Cleantech Regio Robert Mathlener, en adviseur en gespreksleider Marco Mud.