Waarom is het samenwerken vanuit netwerken zo belangrijk voor het oplossen van complexe opgaven? Hoe kun je meer grip krijgen en houden op deze ‘wicked problems’? Met deze vragen gaan professionals in de Cleantech Regio komende 4 weken aan de slag in het Online Masterclassprogramma ‘Samenwerken aan complexe opgaven’. 

De groep deelnemers is een mooie mix van professionals uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Allen hebben te maken met complexe vraagstukken en weten als geen ander dat deze niet vanuit één organisatie, publiek of privaat, oplosbaar zijn. Hoe werk je effectief samen in netwerken, hoe organiseer dit en wat vraagt dit van leiderschap? Rondom deze vragen krijgen deelnemers kennis en handvatten aangereikt in de vorm van online masterclasses, een podcast en white papers. Elke week is er een live webinar, waarin ruimte is voor feedback op opdrachten en onderling contact.

Podcast

Als voorproefje op het programma is een podcast opgenomen, waarin vier sprekers, vanuit verschillende invalshoeken, met elkaar in gesprek gaan: Burgemeester van Deventer Ron König, emeritus-hoogleraar Leo Witvliet, programmadirecteur Cleantech Regio Robert Mathlener, en adviseur en gespreksleider Marco Mud. Beluister hier de podcast.

Wicked problems tackelen

Het onlineprogramma is een korte en online variant op de post hbo-opleiding Ondernemend Leiderschap voor Netwerkorganisaties, ontwikkeld door Activity Project Management Services en Saxion. Naar verwachting gaat deze in september van start. Kijk voor hier voor meer informatie.

Deze Online Masterclasses worden aangeboden door de Cleantech Regio in het kader van Cleantech Tomorrow: een programma waarin netwerkpartners in co-creatie met de regio creatieve denkers, verbinders, aanpakkers en oplossers mobiliseren en in sessies op zoek gaan naar oplossingen voor complexe opgaven. Tegen welke ‘hick ups’ lopen zij aan en hoe kunnen we deze doorbreken om met elkaar volgende stappen zetten naar een economisch sterke en schone toekomst? www.cleantechtomorrow.nl/online-masterclasses.