Informatie:

Whitepaper Wicked Problems

Cleantech Tomorrow

Muziek, inspirerende filmpjes, een pubquiz en verrassende sprekers: op 12-12 delen verschillende netwerken tijdens Cleantech Tomorrow Café op een frisse en verrassende manier hun kijk op wicked problems.

Het Cleantech Tomorrow Café vindt plaats in de Deventer Schouwburg, die op 12-12 verandert in een café. Hier zorgt DJ Suna voor passende platen, interviewt Joost Hoebink verschillende gasten en kun je je licht opsteken bij een futoroloog. De hapjes zijn deze dag vegetarisch én komen uit de buurt. Kortom: alle zintuigen worden geprikkeld tijdens Cleantech Tomorrow Café.

Complexe vraagstukken vragen nieuwe oplossingen

Op weg naar een energieneutrale en circulaire economie komen we ingewikkelde vraagstukken tegen, die vragen om nieuwe inzichten en ideeën. Tijdens het Cleantech Tomorrow Café op 12-12 delen we doorbraken en oplossingrichtingen voor 'wicked problems' die dit jaar zijn opgehaald tijdens de Cleantech Tomorrow Tour.

Cleantech Tomorrow Tour

Tijdens deze tour buigen acht netwerkpartners zich tijdens verschillende bijeenkomsten over heel uiteenlopende wicked problems. Deze partners zijn Energiekoplopers Apeldoorn Epe, Cleantech Center, Deventer Informatiestad, Fast Forward Saxion, Tafel Voedsel en Landbouw, Lokale energie coöperaties, Zwitsal Apeldoorn en Netwerk recreatie en toerisme, Epe. Deze partners doen op 12-12 ook een programmabijdrage.

Netwerk in beweging

Een dilemma die het zetten van vervolgstappen in de weg staat, vormt de aanleiding voor de bijeenkomsten. Vanuit verschillende invalshoeken wordt het dilemma vervolgens bekeken. Wat is de vraag achter de vraag? Wie hebben we nodig om mee te denken en te handelen in oplossingsrichtingen? Daarbij worden netwerken in de regio opnieuw óf verder in beweging gebracht. Dat doen we ook tijdens Cleantech Tomorrow Café. We delen kennis en tijdens het café er ook voldoende ruimte voor het leggen van nieuwe contacten en het maken van deals.

Speciale app

Dankzij een speciale app, die alle deelnemers kunnen downloaden, is het leggen van contacten extra eenvoudig. Deelnemers krijgen een bevestiging en daarbij ook een uitnodiging voor de app. Hierin vinden ze de overige deelnemers aan het Cleantech Tomorrow Café waardoor het eenvoudig is om met elkaar in contact te komen. Aanmelden is, behalve voor de wachtlijst, helaas niet meer mogelijk, want het Cleantech Tomorrow Café is al helemaal vol.

Whitepaper Wicked Problems

Nieuwsgierig geworden naar het aanpakken van complexe vraagstukken? De Whitepaper Wicked Problems die je hiernaast kunt downloaden helpt je ook op weg. Eerder dit jaar gaven emeritus professor Leo Witvliet van Universiteit Nyenrode en programmaconsultant Marco Mud een minicollege aan de trainnees van Fast Forward Saxion, een van de netwerkpartners, met als thema: grip krijgen én houden op complexe vraagstukken. Hierin schetsten zij onze complexe tijd, welke eigenschappen handig zijn én hoe je met succes wicked problems kunt tackelen. 


Aanmelden voor het café kan helaas niet meer. Wil je je aanmelden voor de wachtlijst? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mochten er op het laatste moment toch nog plekken vrij komen, dan nemen we contact met je op.