Cleantech Tomorrow

Ondernemers, scholen, gemeenten en andere partners pakken tijdens de Cleantech Tomorrow Tour ‘wicked problems’ aan die zij tegenkomen op hun weg naar een schone toekomst. 12 december delen we de eerste doorbraken en zetten we vervolgstappen tijdens het Cleantech Tomorrow Café.

Cleantech Tomorrow Tour

Sinds maart haken we met de Cleantech Tomorrow Tour aan bij bestaande events van netwerken in de regio en mobiliseren we creatieve denk- en doekracht om ‘wicked problems’ te doorbreken. Samen werken we aan de Agenda Cleantech Regio en werken we aan oplossingen voor problemen die een energie neutrale regio en een circulaire economie in de weg staan. 

Oplossingen op maat

Zo verkent momenteel een koplopersgroep van energie-intensieve bedrijven hoe zon, waterstof en wind ‘op maat’ toepasbaar is in de proces- en maakindustrie, zodat ze kunnen groeien én minder CO2 uitstoten. Lees hier meer. Daarnaast gaan HBO-trainees tijdens masterclasses ‘wicked problems’ aan de slag met complexe vraagstukken: hoe zijn deze te herkennen en hoe kunnen ze dit in het bedrijf waar ze nu leren en werken aanpakken? Na de zomer duiken meer partners samen met hun netwerk en de Cleantech Regio dieper in hun ‘wicked problem’. Meer hierover lees je hier.  

Kennis delen
De opbrengsten van de Cleantech Tomorrow Tour delen we op donderdag 12 december 2019 van 17:00 tot 20:00 uur in de Deventer Schouwburg. Welke oplossingsrichtingen voor welke ‘wicked problems’ zijn er bedacht, welke acties zijn gedaan, en wie heeft wie waar bij nodig? Kortom, kennis delen, elkaar inspireren en kruisbestuivingen mogelijk maken. 

Aansluitend is de Deventer Jan Terlouw Lezing. Hoofdspreker van deze 3e editie is Hoogleraar Beatrice de Graaf, History of International Relations & Global Governance aan de Universiteit Utrecht'. Aanmelden voor het Cleantech Tomorrow Café kan binnenkort, maar houd 12-12 alvast vrij in je agenda.

Kijk voor meer informatie op www.cleantechtomorrow.nl of blijf op de hoogte via de nieuwsbrief. Voor vragen kun je contact opnemen met Femmy van den Elsaker: 0571 279880 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..