Ontdek aanstormend talent tijdens de finale van de Cleantech Battle op 6 juni en de Talent Award op 29 mei. Tijdens deze wedstrijden delen studenten en jongeren in Oost-Nederland creatieve, slimme en innovatieve cleantech-ideeën en oplossingen en brengen het met hulp van het Cleantech Center een stap verder. 

Kiezen voor techniek/technologie

Het tekort aan medewerkers in met name techniek, ICT en zorg is nijpend. Daarom is het zo belangrijk dat meer jongeren kiezen voor een carrière in de techniek of technologie. De Cleantech Battle en Talent Award laten jongeren op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met cleantech. Met een dosis ondernemerschap en ondersteuning vanuit een breed netwerk brengen de jongeren hun ideeën naar een volgend level. Tijdens het Cleantech Tomorrow Event eind 2019 delen we ideeën van de studenten.


Winnaar van de Cleantech Battle 2017 is Aventus-student Pim Duterloo: “Door de Cleantech Battle heb ik nu een eigen bedrijf en een groot netwerk. Ik leer fantastische bedrijven kennen, ontmoet geweldige mensen en ik werk mijn eigen duurzame idee uit."

Lees ook 'Werk harder, maar vooral slimmer', een interview met Pim Duterlo en 'Ik wil pionier zijn op weg naar een afvalvrije toekomst', een interview met de winnaars van de Cleantech Battle 2019. 


Wees erbij! Finale Cleantech Battle 2019 op 6 juni

De Cleantech Battle is de duurzaamste wedstrijd van Oost-Nederland, waarin studenten MBO, HBO en WO strijden om het meest innovatieve Cleantech-idee. Tien studententeams pitchen hun unieke oplossing op het gebied van schone technologie. Een deskundige jury voelt de studenten aan de tand en bepaalt wie de winnaar is en naar huis gaat met een geldbedrag van 3 duizend euro en ondersteuning bij de volgende stap in zijn/haar carrière. Behalve deze hoofdprijs liggen er bedragen van € 2.000 en € 1.000 klaar voor de nummers 2 en 3. Bovendien ondersteunt het Cleantech Center met expertise en advies en brengt studenten die verder willen in de cleantech sector in contact met ondernemers en mogelijke financiers. De presentatie van de Cleantech Battle is in handen van illusionist George Parker.

Omdat je niet vroeg genoeg kan beginnen met duurzame innovatie is er voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs de Cleantech Talent Award. De finale van de Talent Award vindt plaats op woensdag 29 mei. Meer informatie en aanmelden

De Cleantech Battle en de Talent Award 2019 worden georganiseerd door het Cleantech Center en mede mogelijk gemaakt door de Cleantech Regio