Doorbraakkracht! Daar gaan we naar op zoek in 2019 tijdens Cleantech Tomorrow. Na vijf keer een groot regionaal congres, pakken we het nu anders aan.

We gaan op Cleantech Tomorrow Tour! We haken aan bij bestaande events, activiteiten en bijeenkomsten en organiseren daar doorbraakbijeenkomsten. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden gaan met de Cleantech Regio op zoek naar oplossingen voor problemen die in de weg staan van een energieneutrale regio of circulaire economie. Hoe tackelen we die ‘wicked problems’? De kennis, ideeën en oplossingen die de tour oplevert, delen we eind 2019 tijdens het Cleantech Tomorrow Event. Zo inspireren we elkaar en zetten samen concrete stappen vooruit.

Eerste doorbraakbijeenkomst: Energiekoplopers verder op expeditie

Op 28 maart vond de eerste doorbraakbijeenkomst plaats. De Cleantech Tomorrow Tour sloot aan bij Energiekoplopers Apeldoorn Epe (20 grote bedrijven in de proces- en maakindustrie, gemeenten Apeldoorn en Epe, onderwijs en de Omgevingsdienst Veluwe IJssel) die al veel doen aan vermindering van CO₂-uitstoot. Nu is het tijd voor het grote werk, om in 2023 uit te komen op 25 procent minder CO₂-uitstoot. Daarvoor zijn zon, wind en waterstof de meest kansrijke energiebronnen.

De bedrijven zitten met allerlei vragen die vervolgstappen in de weg zitten, zoals alleen al: hoe zit het met de techniek, hoe bouw je een rendabele businesscase? Dit grondig uitzoeken en betaalbare toepassingsmogelijkheden onderzoeken is niet hun corebusiness. Daarom gaan zij nu in kleinere groepjes verder op verkenningstocht, mét de Cleantech Regio, om maatwerkoplossingen in kaart te brengen voor hun branche. Lees hier meer over de doorbraakbijeenkomst.

Meer doorbraakbijeenkomsten op de agenda

Komend jaar vervolgen we de Cleantech Tomorrow Tour. MKB, grotere bedrijven, onderwijs en overheden gaan bijvoorbeeld aan de slag met het makkelijker mogelijk maken van waterstoftoepassingen. Een ander belangrijk: hoe zorgen we ervoor dat we de juiste mensen opleiden om de energietransitie en overgang naar een circulaire economie écht mogelijk maken?

Blijf op de hoogte

Komende tijd maken we meer bekend over de over de bijeenkomsten in de CTT Tour en het CTT Event. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de (tweewekelijkse) nieuwsbrief van de Cleantech Regio of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Houd ook de site www.cleantechtomorrow.nl in de gaten.