Publieksdag Cleantech Tomorrow zaterdag 21 april Airport Teuge

Op de Publieksdag van Cleantech Tomorrow van zaterdag 21 april treedt zangeres Maan op tijdens de Cleantech Talent Award. Gratis kaarten voor dit optreden zijn vanaf 12.00 uur te verkrijgen bij de entree van het festivalterrein. Wie het eerst komt, het eerst maalt!
Cleantech Tomorrow wordt gehouden op Airport Teuge.

Tijdens de Cleantech Talent Award pitchen vijf scholierenteams uit het voortgezet onderwijs hun oplossing voor een vraagstuk op het gebied van duurzame technologie. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid bepaalt wie de winnaar is. De scholierenteams komen van Het Stedelijk Zutphen, het Etty Hillesum Lyceum De Marke uit Deventer, het Isendoorn College uit Warnsveld en het Gymnasium Apeldoorn.
De Cleantech Talent Award en het optreden van Maan vinden plaats van 16.00 – 17.00 uur op het Skydeck.

Festival van 12.00 – 19.00 uur

Op zaterdag 21 april is er van alles te beleven op Airport Teuge voor jong en oud. De rode draad is de reis naar een schone en duurzame toekomst. De Publieksdag van Cleantech Tomorrow biedt volop inspiratie en experiences voor jong en oud.

Een greep uit het programma:

- Bezichtig het elektrische vliegtuig Pipistrel Alpha Electro. Dit unieke elektrische vliegtuig is voor het eerst te zien op Airport Teuge. Elektrisch vliegen is een belangrijke ontwikkeling op weg naar een duurzame toekomst. Op het gebied van duurzaam vervoer zijn elektrische auto’s, fietsen en scooteren al behoorlijk ingeburgerd. Maar elektrisch vliegen, dat is met recht ‘the next level’.
- Elektrisch rijden: Altijd al eens willen rijden in een elektrische auto? Er staan 30 verschillende soorten klaar. En natuurlijk zijn er e-bikes om uit te proberen. En... maak kennis met de Hesla, het broertje van de Tesla, maar dan op waterstof!
- Ervaar techniek: Ontdek hoe leuk techniek is met de Saxion LEGO Education Innovation Studio, TechnoDiscovery en de Technobiel. In deze tech area kunnen kinderen leren Programmeren met LEGO, met Augmented Reality storingen oplossen, vliegtuigen laten vliegen door er licht op te schijnen en nog veel meer.
- Het Dorp van Morgen: Hoe ziet het dorp van de toekomst eruit? Spoelen we de wc door met hemelwater? Douchen we er misschien zelf mee? Wekken we onze eigen energie op? Maar ook hoe ziet het bedrijf en het onderwijs van morgen eruit? Zetten onze kinderen een VR-bril op en kunnen ze overal onderwijs volgen? Ondernemers en initiatiefnemers uit de Cleantech Regio laten het allemaal zien in het Dorp van Morgen.

Tijden en locatie

Zaterdag 21 april, van 12.00 – 19.00 uur, Airport Teuge, De Zanden 103, Teuge. Toegang is gratis!

Vijf jaar Cleantech Tomorrow

Cleantech Tomorrow wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Cleantech Regio. Gastgemeenten zijn Epe en Voorst. Was Cleantech Tomorrow de afgelopen vier jaar nog een eendaags congres, voor de vijfde editie wordt breder uitgepakt. Er zijn pre-events voor de inwoners van de gastgemeenten op vrijdag 20 april. Zaterdag 21 april is de Publieksdag bedoeld voor het algemene publiek, de inwoners van de Cleantech Regio. Dinsdag 24 april is de zakelijke dag voor de professionals, ondernemers en bestuurders. Hier zijn overigens ook inwoners, scholieren en studenten van harte welkom. www.cleantechtomorrow.nl.