Kunnen we door op een andere manier samen te werken de krapte op de arbeidsmarkt aanpakken door studenten, young professionals en werkenden aan de stad Deventer te verbinden? Dat is het Wicked Problem waar Deventer Informatiestad zich over buigt. Het tekort aan talenten loopt hard op, er zijn veel onvervulde vacatures. Deze trend zet zich de komende jaren door. In Deventer is het niet anders. Uit onderzoek blijkt dat Deventer Informatiestad de komende drie jaar naar 2.000 ICT-talenten op zoek moet om de bruisende bedrijvigheid bij te kunnen houden. De gemeente Deventer, het bedrijfsleven en onderwijs kijken daarom samen op een andere manier naar dit vraagstuk. 


Tijdens een eerste bijeenkomst, tijdens de de Nacht van Deventer Informatiestad bij Nieuw Sion, ging een groep van elf betrokkenen uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid met elkaar aan de slag om een antwoord te formuleren. Dat doen ze in een concreet prototype met de methode Design Thinking. Dit is een interactieve, flexibele, mensgerichte ontwerpmethode waar samenwerking tussen team en alle stakeholders centraal staat.

Twee prototypes

Tijdens de Nacht van Deventer Informatiestad zijn twee prototypes ontwikkeld. Het idee is om met elkaar een samenwerkingsverband vorm te geven waarin verschillende bedrijven participeren en verschillende vraagstukken aan bod komen. Daarnaast volgen nog een tweetal sessies van 2,5 uur om verder te werken en om tot één prototype te komen.

De tussenstand wordt op 12 december gedeeld tijdens Cleantech Tomorrow Café in de Deventer Schouwburg. Helaas zijn er geen plekken meer beschikbaar voor het Cleantech Tomorrow Café. Wil je je aanmelden voor de wachtlijst? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mochten er op het laatste moment toch nog plekken vrij komen, nemen we contact met je op. 

Na 12 december gaat de groep het protoype onder andere testen bij de eigen achterbannen. Dat tussenresultaat presenteren ze vervolgens tijdens het Deventer OndernemersEvent (DOE) op 11 februari 2020.


 Voor meer informatie over Deventer Informatiestad kijk op www.deventerinformatiestad.nl of neem contact op met kwartiermaker Alfred Liefers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.