Duurzame initiatieven vragen vaak om nieuwe samenwerkingsverbanden. Maar hoe leid je die participatie in goede banen? Welke energie is nodig om te zorgen dat projecten niet in een eerste of tweede fase al stranden? Wie doet er mee, waarom, met welke pet op? En hoe kom je dan tot het gedroomde resultaat? EnergieFabriek Apeldoorn (EFA) gaat in de ‘Participatie Dialoog’ op zoek naar antwoorden op de vraag welke hobbels kom je tijdens samenwerkingsverbanden tegen en hoe neem je die hobbels?

Op bedrijventerrein Zwitsal gaven elf deelnemers in duurzame Apeldoornse projecten en burgerinitiatieven op 7 november een kickstart aan de participatie dialoog.
Onder leiding van Angelique van Lieshout en Brandaan Lub (kernteam EFA) brachten ze in kaart waar duurzame initiatieven met verschillende participanten door groeien, en waar ze op vast lopen.  

In het panel zijn de gemeente Apeldoorn, initiatiefnemende burgers, het bedrijfsleven en Cleantech Tomorrow vertegenwoordigd. De Participatie Dialoog maakt deel uit van Cleantech Tomorrow Tour. Cleantech Regio haakt dit jaar aan bij partners en netwerken die bijeenkomsten organiseren rondom een Wicked Problem of zoals in het geval van de Participatie Dialoog: welke hobbels kom je tijdens samenwerkingsverbanden tegen en hoe neem je die hobbels?

De bijeenkomst van 7 november was een eerste aanzet. Begin 2020 wordt een vervolgbijeenkomst georganiseerd die meer de diepte in zal gaan. 


Tijdens Cleantech Tomorrow Café op 12-12 in de Deventer Schouwburg neemt Energie Fabriek Apeldoorn de bezoekers mee in hun participatie dialoog.


Meer weten over Zwitsal Apeldoorn en EnergieFabriek Apeldoorn? 

Zwitsal Apeldoorn
Vlijtseweg 130
7317 AK Apeldoorn
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 – 28 30 10 44