Wat is er voor nodig dat consumenten meer lokaal gaan afnemen? Over deze complexe vraag buigt de Tafel ‘Voedsel en Landbouw’ zich tijdens de Cleantech Tomorrow Tour 2019. Het stimuleren van de korte voedselketens, waarbij boeren hun producten direct leveren aan inwoners en bedrijven in de regio, levert veel op. Het is goed voor de economische en maatschappelijke positie van de boer. Het levert de consument gezonder voedsel op én een aantrekkelijker en gezonder landschap.  

Oplossingen vinden voor complexe puzzels: dat doet Cleantech Tomorrow 2019. Het stimuleren van de korte voedselketens is een van de vele vraagstukken die tijdens Cleantech Tomorrow Tour behandeld wordt. De Cleantech Regio Tafel ‘Voedsel en Landbouw’ bestaat uit diverse betrokkenen, van producenten tot ambtenaren, die samen naar een oplossing toewerken.

Het vraagstuk:
Wat is er voor nodig dat consumenten meer lokaal gaan afnemen, zodat het voor boerenondernemers aantrekker(er) wordt om als korte keten te gaan produceren? 


De Tafel Voedsel en Landbouw buigt zich dit jaar over die vraag. De eerste bijeenkomst heeft plaatsgevonden. Hier lees je wat daar besproken werd. Een kleinere groep gaat zich hier verder over buiten en op 12 dececember worden de voorlopige resultaten van de tafel Voedsel en Landschap gepresenteerd tijdens Cleantech Tomorrow Café. Ook de andere wicked problems die dit jaar zijn aangepakt zoals Fast Forward en Energiekoplopers Apeldoorn-Epe krijgen daar een podium. 


Meer weten over de Tafel Voedsel en Landbouw? Neem dan contact op met Tafelsecretaris Monique Loeters: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.