Op weg naar een energieneutrale regio, willen wij in 2023 minimaal 25 procent minder CO₂ uitstoten in de Cleantech Regio. Daar wordt keihard aan gewerkt. Bijvoorbeeld door Energiekoplopers Apeldoorn – Epe: twintig energie-intensieve maakbedrijven. Samen gaan zij aan de slag met de vraag: groeien én minder CO₂ uitstoten: hoe doe je dat?

Doorbraakbijeenkomst 

Als overstappen naar volledige duurzaam opgewerkte energie de enige oplossing is, wat kies je dan? Hoe zit het bijvoorbeeld met geothermie, aquathermie en waterstof? Wat zijn de kansen voor biogas? Wat zijn voors en tegens en hoe staat het met de stand van de techniek? Het blijkt best lastig om anno nu precies in kaart te krijgen wat dé kansrijke oplossingen zijn in het woud van (bijna) beschikbare duurzame energiebronnen. Een doorbaak is nodig. Doel van deze bijeenkomst is komen tot een helder overzicht waar méér maakbedrijven in de Cleantech Regio mee uit de voeten kunnen. Lees meer over deze bijeenkomst.

Over Energiekoplopers Apeldoorn Epe (EAE)

Tijdens het Cleantech Tomorrow Event in 2018 op vliegveld Teuge werd het startschot gegeven voor EAE. Binnen de EAE 2018-2020 worden regelmatig werkbijeenkomsten georganiseerd voor de bedrijven waar de verschillende onderwerpen op het gebied van Energiemanagement en klimaat aan bod komen. Onder meer door het uitwisselen van beste praktijken, hoeven de bedrijven het wiel niet telkens zelf uit te vinden, en zal er sneller verduurzaamd worden. Naast energiebesparing, gaat er gefocust worden op klimaatneutraal produceren en industriële symbiose. 

Voor meer informatie over EAE neem contact op met Bruno Mulder, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bedrijven die meedoen aan Energiekoplopers Apeldoorn Epe:

 1. Alpuro, Uddel
 2. Elis, Apeldoorn
 3. Grolleman Coldstore, Apeldoorn
 4. Holland Colours, Apeldoorn
 5. ITS Foil, Apeldoorn
 6. Kamp Coating, Apeldoorn
 7. Owens Corning, Apeldoorn
 8. Remeha, Apeldoorn
 9. Royal Reesink, Apeldoorn
 10. Royal Talens, Apeldoorn
 11. Smart Packaging Solutions, Loenen
 12. Sonac, Loenen
 13. VDL Weweler, Apeldoorn
 14. VHP Security Paper, Ugchelen
 15. VION, Apeldoorn
 16. Waterschap Vallei en Veluwe, Apeldoorn
 17. Bredenoord, Apeldoorn
 18. Gosschalk, Epe
 19. Royal Vaassen Flexible Packaging, Vaassen
 20. VMI, Epe
 21. TPP, Vaassen
 22. Tempress, Vaassen

 Lees ook: